Son dönemde çevre illerde yaşanan organize hırsızlık vakalarına Düzce’de de rastlandı. Birden fazla kişi tarafından çok sayıda eve girilerek hırsızlık yapılan son adres Gümüşova oldu. Ancak Türk polisi yine kısa sürede ev farelerini yakaladı. Ayrıca akılları sıra yazdıkları senaryoyla güvenlik güçlerini kandırma girişimleri de ellerinde patladı.



Edinilen bilgilere göre; 15 Ocak Salı günü Gümüşova kent merkezinde 3 kişinin evleri dolaşarak zillere bastığı ihbarı üzerine ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. Bir süre şahısları takip eden polisler, bir eve girmeye çalışırken 3 hırsızlık şüphelisini suçüstü yakaladı. İlçe emniyet müdürlüğüne getirilen ve üzerlerinden kimlik çıkmayan şahıslar çelişkili ifadeler vermeye başladı. Bu sırada içlerinden biri yaşının 11 olduğunu ve babasının durumdan haberdar edilmesini istedi. Bunun üzerine “11 yaşındayım” diyen E.G. isimli şüphelinin babası olarak lanse ettiği şahıs polis merkezine geldi. 11 yaşında olan öz kızının kimliğini göstererek, E.G.’nin babası olduğunu öne süren E.K.’nin sorulara verdiği şüpheli yanıtlardan yola çıkarak üzerine giden polisler aslında 18 yaşında olan E.G. ile 32 yaşındaki E.K.’nın nikahsız birlikteyaşadığı gerçeğini ortaya çıkardı. E.K. ile birlikte toplam 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan 17 yaşındaki E.V., 18 yaşındaki E.G. ve 24 yaşındaki Y.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gümüşova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hırsızlık olayı ile ilgili yürüttüğü soruşturma ışığında, tutuklanan şüphelilerin 2 konuta girdiği ve 1 konutun ise kapısını zorladığı değerlendiriliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ