Düzce'de özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarıyla mücadele artarak devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen operasyonda; şehir merkezinde organize bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahıs yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 12 parça halinde toplamda 108 gram uyuşturucu ve uyarıcı madde, 1 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde, uyuşturucu madde kullanımında kullanılan aparatlar, 1 adet hassas terazi, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca ve 7 adet 7,65 mm fişek ele geçirildi.



Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen şüpheliler, örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklandı.

Ayrıca şüpheli şahıslardan uyuşturucu madde temin eden 4 şahıs hakkında da uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Öte yandan zehir tacirlerinden uyuşturucu madde satın alan 1 şahsın alınan ifadesinde şüpheliler lehine yalan beyanda bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine söz konusu şahıs da "yalan tanıklık" suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Haber: C. ÜSTÜNER