Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin halkın huzur ve güveninin sağlanması için çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Son dönemde birçok alanda yapılan başarılı operasyonlarla Düzce’de asayişin sağlanmasında emeği olan polis ekipleri, vatandaşların ihbar ve taleplerine cevap vermeyi ihmal etmiyor.

Bu doğrultuda vatandaşlardan gelen ilgili 155 ihbarları ve BİMER müracaatlarındaki ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve Gölyaka’daki işyerlerinde denetimler yapıldı.

Dün akşam saat 21.00-24.00 saatleri arasında, İl Merkezinde ve Gölyaka ilçe Merkezinde çok sayıda Kahvehane, Dernek Lokali ve Parti Binasında yapılan denetimlerde, iki işyerinde kumar oynandığı tespit edildi. Kumar oynayan toplam 9 kişiye Kabahatler Kanununa göre işlem yapılarak kişi başı 227 lira olmak üzere toplam 2043 lira idari para cezası uygulandı. İşletme sahiplerine "Kumar Oynamak İçin Yer Ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı.

Ayrıca bir işyerinde ve bir parti binasında toplam 6 kişiye "Kapalı Alanda Sigara İçmek" suçundan Kabahatler Kanununa göre kişi başı 109 lira olmak üzere toplam 654 lira idari para cezası verildi. İşletme sahiplerine idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edildi.

Polis ekipleri, bu konudaki çalışma ve denetimlerine il merkezinde ve ilçe merkezlerinde devam edeceklerini bildirdi.