Bugün şehir merkezinde bir çok noktada kurulan radarlar Düzceli sürücülere büyük şok yaşattı. Son haftalarda kent merkezi içinde uygulanmayan radarlar nedeniyle yollarda hız sınırlarına dikkat etmeyen sürücüler, çevirme yapan polis araçlarıyla karşı karşıya kaldı.

Referandum sürecinde sıklıkla D-100 ve D-655 karayolları üzerinde konuşlanarak, radar uygulaması yapan trafik ekiplerinin artık şehir merkezinde de hız denetimlerine başlaması kontrollerin arttırıldığını gösterdi. Bugün haber merkezimizi arayarak, radar nedeniyle ceza aldıklarını belirten vatandaşların, merakla öğrenmek istediği bir konu da vardı.

Düzce çarşı merkezinde bir süredir uygulanmayan radarın bu hafta itibariyle başlaması hazırlıkları tamam olan ve Ocak ayından bu yana "Ne zaman devreye sokulacak?" sorusu yöneltilen Elektronik Denetleme Sistemi'ni akıllara getirdi. Vatandaşlar, Düzce Belediyesi'nin daha önceki açıklamalarında EDS'nin uygulamaya geçmesi ile ilgili bir duyuru yapılacağını açıkladığını ifade ederek, "Henüz bu yönde bir duyuru yapılmadı. Sürpriz şekilde uygulamaya geçer mi diye merak ediyoruz. Yetkililerden açıklama bekliyoruz." dedi.