Türkiye'nin Anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması için sandık başına gideceği tarih geldi, çattı. Yarın (16 Nisan) gerçekleştirilecek referandumda Türkiye'de 55 milyon 319 bin 222 seçmen 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Düzce'de ise 261 bin 762 seçmen, 857 sandıkta oy kullanacak.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da halkoylamasında oy kullanabilecek. Ancak yanlarında nüfus kağıdı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı gibi kimlik belgeleri olmak zorunda... Seçmenler, YSK'nın internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenebilecek. Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde "Hayır" ibareleri bulunan 2 ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "Tercih" mührü kullanılacak.

Düzce'de oy verme işlemi sabah saat 08.00'da başlayacak ve 17.00'da sona erecek. Eğer bitiş saatinde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler olursa başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.

Öte yandan 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu'nun Düzce'de güven ve huzur ortamı içerisinde yapılması için gerekli tüm tedbirler alındı.