Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdülgadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen  operasyonda yakalandı. Adreste düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ve 4 kişi gözaltına alındı. 

Özel ekip kuruldu
Reina saldırganının yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip kuruldu. Özel ekiplerle birlikte 2 bin polisin görev aldığı dün akşam saatlerinde Esenyurt'taki bir siteye düzenlenen operasyonda saldırgan Masharipov yakalandı. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile birlikte gözaltına alınan 4 kişiden 1'inin Irak asıllı erkek, 3'ünün ise Mısır ve Afrika uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi. 
Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Vali Şahin: Çok ciddi bir çalışma yürütüldü
Öte yandan Düzce Eski Valisi, şimdiki İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte operasyona ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın açıklaması yaptı. 1 Ocak gecesi saat 01.15 sıralarında Ortaköy'deki bir gece kulübünde menfur bir terör eyleminin meydana geldiğini ve 39 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıyı gerçekleştiren failin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çok ciddi bir çalışma yürüttüğünü vurguladı. 

"Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil biliyor"
Vali Şahin, "Bu gece Esenyurt ilçemizde yapılan bir operasyonla bu menfur saldırının katili ve faili yakalanmış durumda. Fail Abdülgadir Masharipov. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi. Özbekistan 1983 doğumlu. Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 yılında ocak ayında geldiği tahmin ediliyor." dedi.

152 adrese operasyon düzenlendi
Operasyonun detaylarına ilişkin de bilgiler veren Vali Şahin, "Bu operasyon yapılırken yaklaşık 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı. Özel ekiplerle 2 bin polisimiz görev aldı. Konya, Hatay, İzmir ve ilimizde İstihbarat Daire Başkanlığının da desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi. Bu çalışma boyunca yaklaşık 152 adrese operasyon düzenlendi, bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları, 2 tabanca ve şarjörü (bu tabancalardan biri havalı tabanca), yine iki drone ve sim kartlar, diğer pek çok materyal ele geçirilmiştir. Teröristin suçunu kabul etmişti. Aynı zamanda yapılan incelemeyle parmak izi de uyuşmuştur." şeklinde konuştu. Teröristin polisin takibe aldığı 5 adresten birinde ele geçirildiğini açıklayan Vali Şahin, ayrıca yakalandığında çocuğunun yanında olmadığını söyledi.