AK Parti'de referandum hazırlıkları da başladı. AK Parti, 8 maddeden oluşan referandum stratejisini şöyle anlatacak:

 REJİM TARTIŞMASI 1923'TE SONA ERDİ: Rejim değişikliği yapılmıyor. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliği tartışmalarına 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan ederek son vermiştir.

 ÜNİTER YAPI KORUNUYOR: Üniter yapı korunuyor. Üniter yapı ile hükümet sistemleri arasında mutlak bir ilişki yoktur. Fransa gibi üniter yapı içinde başkanlık sistemini uygulayan ülkeler olduğu gibi, Almanya gibi federatif yapı içinde parlamenter sistemi uygulayan ülkeler vardır.

 MİLLİ İRADE GÜÇLENECEK: Tek adam gelmiyor. Milli iradenin üstünlüğü pekiştiriliyor.

 BÜROKRATİK VESAYET SONA ERECEK: Cumhurbaşkanının en az yüzde 51 oyla seçilme, meşruiyetini milletin seçiminden alma zorunluluğu ile kurumsal siyasi istikrar ve mutlak millet egemenliği anayasal güvenceye kavuşuyor.

 SÜRESİ BİTİMSİZ YÖNETİCİLER OLMAYACAK: Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem seçilebilecek. 2 dönem seçilme kuralı yenilenmeyi, değişimi hızlandıracak.

 SINIRLI DEĞİŞİM: Anayasa değişikliği hükümet sistemine yönelik istikrarı sağlamayı, vesayet odaklarını, bürokratik oligarşiyi yok etmeyi hedefleyen sınırlı bir değişimdir.

 YÜZDE 62'LİK TABAN: 1 Kasım seçimlerinden yüzde 49.5 oranında oy almış AK Parti ile yüzde 11.9 oy almış MHP'lilerin toplamda yüzde 62'den fazla oy almış iki partinin ortak çalışmasıdır.

 MİLLİ İRADE TECELLİ EDECEK
Tankların gücüyle yapılmış ve kabul edilmiş vesayet anayasası milletin iradesi ile değiştirilecektir.

CHP alanlara iniyor
AK Parti'nin 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine karşı TBMM'de mücadele yürüten CHP, teklifin geçmesiyle rotayı referanduma çevirdi. CHP’de AK Parti gibi gelecek aylarda referanduma sunulması beklenen anayasa değişikliğine karşı alanlara iniyor.

Yakın zamanda, partisinin 81 il başkanı ve Parti Meclisi (PM) üyeleriyle yaptığı toplantılarda, referandum ihtimaline karşı partisinin yol haritasını belirleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alanlara inmeye hazırlanıyor.Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleri de kendi bölgelerinde yoğun çalışmalara imza atacak.

Parti örgütleri de AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifine karşı çıkma gerekçelerini halka anlatmak için bir dizi çalışma yapacak. Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı hazırlanan çeşitli broşürleri pazarlarda, otobüs duraklarında, sokakta, metro istasyonlarının giriş ve çıkışlarında halka dağıtacak olan örgütler, ev ve iş yeri ziyaretleri gerçekleştirecek.

MÜCADELE SOSYAL MEDYADAN DA YÜRÜTÜLECEK
CHP, söz konusu sistem değişikline karşı mücadelesini sosyal medya ve internet üzerinden de yürütecek.
Bu kapsamda, ana muhalefet partisi tarafından, seslendirmesini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yaptığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk vurgulu kısa film hazırlandı. İzmir Marşı'nın yeniden yorumlandığı 2 dakika 45 saniyelik film, 2D animasyon tekniğiyle yapıldı.
Cumhuriyet'in ilanından bugünlere yaşanan sürecin anlatıldığı filmde, son dönemdeki gelişmelere de atıfta bulunuldu.