Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakim-savcı lojmanı yakınında patlama oldu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, saldırıda zabıt katibinin oğlu 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin  yaşamını yitirdiğini ve 18 kişinin de yaralandığını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı telefonla arayarak saldırıya ilişkin bilgi aldı.



26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Saldırının hemen ardından bölgeyi çembere alan polis, PKK'lı teröristin yakalanması için operasyon başlattı. İlçenin giriş ve çıkışlarını kapatan polis, bazı adreslere de eş zamanlı baskın yaptı. Viranşehir'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.




YAVRU KEDİYİ BESLİYORDU
Terörün yüzünü en acı şekilde gösterdiği patlamada 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çıktığı sırada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Alevlerin yükseldiği olay yerinde binaların harabeye döndüğü görüldü.  Patlamanın ardından, Şanlıurfa'da bazı binalara büyük Türk Bayrakları asıldı. Saldırıya ilişkin başlatılan çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

(Kaynak:Ntv,Haberler.com)