Olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre; D-655 Karayolu üzerinde bulunan ve Düzce Belediyesi’ne ait olan şantiyeden yaklaşık değerinin 1.000 lira olduğu belirtilen alüminyum profil çalınmak istendi.



3 çocuğun profili omuzlayıp, şantiyenin arkasında bulunan açıklıktan dışarıya çıkarttığını gören bir vatandaş, hemen telefonuna sarıldı.

Profili çalmaya çalıştığı iddia edilen çocuklar, kendilerini çeken vatandaşı görünce panikleyerek yüklerini kenara attı ve hızla köprünün altına kaçtı.



D-655 Karayolu’nun Akçakoca istikametinden yola tırmanan şüpheli çocuklar hazırda bekleyen motosikletlerine binerek, Düzce istikametine ters şeritten ilerlemeye başladı.

Olanları fotoğraflayan duyarlı vatandaş hızla polisi aradı ve olanları anlattı. Bu esnada motosikletlerin geri geldiğini fark eden vatandaş bu kez telefonundan video kaydı başlattı.



Hızla olay yerine gelen çocuklar ellerindeki şişe ve taşları, kendilerini kayda alan vatandaşa fırlattılar.

Yaşananların kameraya yansıdığı olaydan duyarlı vatandaş yara almadan kurtuldu.



Olay yerine intikal eden polis ekipleri yaşananları vatandaştan dinlerken, olayla ilgili inceleme başlattı.



Çocukların, çaldıkları profili köprünün altında parçalayarak motosikletlere yüklemeyi planladıkları tahmin edilirken, olanlara tanıklık eden vatandaş, belediyeye ait malların vatandaşlara ait olduğunu belirtti ve şantiyedeki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.



Haber: İ.İ.AYDOĞDU