MÜCADELE SÜRÜYOR

Düzce Üniversitesi'nde 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ temizliği hız kesmeden devam ediyor. Kalkışmanın ardından senato üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın, “Üniversitemizdeki FETÖ Terör Örgütü üyelerine karşı büyük bir iradeyle mücadele edeceğiz.” açıklamasından sonra başlatılan soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırmalara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Son açıklamaya göre; hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları başlatılan 93 akademik ve idari personelden 71'inin açığa alındığı duyurdu.

“93 PERSONEL HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 93 akademik ve idari personel hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları başlatılmış, 71 personel açığa alınmıştır. Üniversitemizce yürütülen disiplin ve ceza soruşturmaları kapsamında haklarında “Görevden Uzaklaştırma Tedbiri” uygulanan öğretim üyesi sayısı 51, idari personel sayısı ise 20’dir. Rektörlüğümüzce haklarında işlem başlatılan 93 personelden 14’ü akademik, 1’i idari personel olmak üzere 15 kişinin tutuklandığı 2 akademik personel hakkında da yakalama kararı verildiği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından rektörlüğümüze bildirilmiştir.

“İKİ AYRI KOMİSYON BELGELERİ TİTİZLİKLE İNCELİYOR”

İki ayrı komisyon tarafından yürütülen soruşturmalarda, edinilen belgeler titizlikle incelenmekte, tanık ifadeleri ve işbirliği yapılan kurumlardan edinilen bilgiler değerlendirilmektedir. Bilgi ve belge sunmak isteyen kişilerin Üniversitemiz Rektörlüğüne ulaşması durumunda komisyona iletilerek değerlendirilmesi sağlanacaktır.”


Haber; C. ÜSTÜNER