Olay İstanbul Caddesi’nde meydana geldi.



Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu garantileyen Galatasaray taraftarları, zaferi kutlamak üzere sokaklara taştı.

Şehrin birçok yerinde olduğu gibi, İstanbul Caddesi’nde de süren kutlamalara bazı holiganlar gölge düşürdü.



İstanbul Caddesi üzerinde duraksayan araçtan inen ve aracın sanrufundan çıkan taraftarlar trafiğin ilerlemesine engel oldu.

Eğlencenin dozajını kaçıran taraftarlar, yanına gelen polis ekiplerini görünce yeniden yola koyulmaya kalkıştı. Kendisini durdurmak isteyen polis ekiplerinin üzerine araç süren azılı taraftar birçok hayatı tehlikeye düşürdü.



Bir süre aracın peşinden koşan bekçi ve polis ekipleri, kaçan trafik magandalarını Anıtpark Meydanı önünde durdurdu. Aracından çıkarılan sürücü polis çocuğu olduğunu iddia ederek polis ekiplerini tehdit etti.

Kutlamalara gölge düşüren holiganlar yaptıklarının üzerine bir de polis ekiplerine bağırmaya başladı ve kaçmaya çalıştı. Ekipler tarafından zorlukla zapt edilen taraftarlar ve polis ekipleri arasında yüksek tansiyonlu anlar yaşandı.



Birçok sınır tanımazlığın adresi olan Anıtpark Meydanı’nda bir çocuk ise kutlamayı minibüsün üstüne taşıdı. Eline aldığı Galatasaray bayrağını sallayan çocuk, kendi hayatını ve çevredekilerin hayatını hiçe saydı.

Öte yandan Ramazan etkinlikleri kapsamında okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti de hiçe sayıldı. Meydanda yapılan etkinliği bilen ancak önemsemeyen fanatik taraftarlar, korna sesleri ile saygısızlıkta sınır tanımadı.



Eğlencenin dozunun sıklıkla kaçırıldığı kutlamalarda polis ekipleri olumsuz bir durum yaşanmaması için, gecenin ilerleyen saatlerine kadar görev başındaydı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU