Artvin’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun korumaları da ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı. Güvenliği için Karayolları Bölge binasına götürülen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK ve NTV canlı yayınlarına telefonla bağlanarak, "Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda" dedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CNN TÜRK canlı yayınında telefon bağlantılarındaki konuşması şöyle: "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım, herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önemleri alınmış durumda. Bir çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri zaten süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz. En büyük arzumuz da o. Çok teşekkür ederim."

"Programıma aynen devam edeceğim"

"Terör saldırı gerçekleşti" diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ’Bir şehidimizin olduğu’ söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye’de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız."

"Geçmiş olsun telefonu"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Valilik'ten açıklama

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Artvin'deki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken, öncü jandarma ekibine silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, saldırı neticesinde ağır yaralanan jandarma erin tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesi'nde şehit olduğu kaydedildi.





Haber; C. ÜSTÜNER