Düzce'de fabrika işçiler bu kez sendikaya tepki için eylem yaptı. Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek ürünleri üreten bir fabrikanın işçileri, üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'nın işverenle yaptığı anlaşmaya eylemle karşılık verdi.

İddiaya göre; bir süre önce maaş zammı ve özlük hakları konusunda fabrika yöneticileri ile masaya oturan sendika yönetimi işçilerin beklentisinin çok altında bir zam oranında anlaştı. Bunu öğrenen sendikaya üye işçiler eylem yapma kararı aldı. Fabrikanın önünde toplanan yüzlerce işçi, mikrofonumuza yaptıkları açıklamada, "Sendika yetkilileri gelmeden buradan gitmiyoruz. İşverenle yapılan sözleşmede neden istediğimiz olmadı? Sendika yetkilileri bizi ikna edene kadar buradayız. Sendika bizi işverene sattı." dedi.

Toplu sözleşme görüşmesinde almaları gereken zammın 3'te 1'i oranına anlaşmaya varıldığını ve sendika yetkilileri tarafından kendilerine "Bu kadarını alabildik" denildiğini belirten tepkili işçiler, sendikaya sloganlar atarak tepki gösterdi.


"İşçiyi satmadık"

İşçilerin eylem yapmasının ve sendikaya karşı tepkilerini göstermelerinin ardından bir açıklamada sendika yetkililerinden geldi. 

Türk Metal Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Murat Ardıç, “Biz işçimizi satmadık. Ortada bir provoke söz konusu. İşçiler provokasyona gelmesin çünkü biz her zaman işçinin yanında olan ve onların haklarını sonuna kadar koruyan bir sendika olduk. Bundan sonraki süreçte de onların yanında olacağız ve yanlarına gideceğim.” İfadelerinde bulundu.