Yurdun genelinde vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla eş zamanlı olarak yapılan 'Huzur Türkiye' uygulamasına Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler de katılım sağladı.

Yedinci kez düzenlenen denetimler kapsamında Düzce’de 19.30 ile 21.30 saatleri arası sabit yol uygulaması, 22.00 ile 24.00 saatleri arasında ise umuma açık yer kontrolü yapıldı.



Yapılan sabit yol uygulamasında Genel Bilgi Tarama (GBT), emniyet kemeri kullanımı, araç evrakları ve alkol kontrol edildi. Uygulama sonuçlarında 452 araç kontrol edildi. 28 araca idari işlem yapılırken 9 bin 732 lira para cezası verildi. 5 araç trafikten men edildi. 1013 kişinin sorgulandığı uygulamada, aranan bir kişi hakkında işlem yapıldı.



Umuma açık yerlerin kontrolünde ise 82 işyeri denetlendi. 1 işyerine ruhsatsız faaliyet gösterdiği için 6’sına da sigortasız işçi çalıştırmaktan olmak üzere toplam 7 işyerine ceza verildi. 379 şahsın sorgulandığı denetimde 3 yoklama kaçağı belirlenirken 2 şahsa adli işlem yapıldı. 1 kadında sahte kimlik tespit edilirken,1 kişiden ise miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.





Haber:Y.SEVER