Alınan bilgiye göre; Metehan D. idaresindeki otomobil D-100 Karayolu üzerinden, İstanbul istikametinde seyretmekteydi. Çoban Kavşağına 50 metre kala direksiyon hakimiyetini kaybeden Metehan D. aracıyla takla attı.



Kaza sonrası olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekiplerince tedavisi yapılan Metehan D. herhangi bir sağlık sorunu bulunmaması üzerine, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Olay yerine gelen çekici, ters dönen aracı döndürmekte yeterli olmayınca, devreye giren polis ekipleri aracı hep birlikte iterek çevirdi.



Bu esnada, kaza nedeniyle trafik kontrollü bir şekilde tek şeritten sağlanırken, kaza mahaline yaklaşan Şenol E. isimli sürücü, polisin ikazı sonrası yavaşlasa da durmadan kaza alanından uzaklaşmaya çalıştı. Üst üste ikazlar sonrasında duran Şenol E.’nin araç üzerindeki hakimiyetini şüpheli bulan emniyet ekipleri, sürücüden alkolmetreye üflemesini istedi.



Önceleri alkolmetreye üflemeyi reddeden Şenol E. polis ekiplerinin kendisini hastaneye götüreceğini öğrenmesi üzerine bu kararından vazgeçti. Bu kez de doğru bir üfleme gerçekleştirmeyen ve emniyet güçlerini dakikalarca meşgul eden Şenol E. dakikalar süren uğraşlar sonucunda üflediği alkolmetreye göre 200 promil alkollü çıktı.



Alkollü sürücü ve araçta bulunan eşi, gerekli işlemlerin sağlanması üzerine Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürüldü.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU