Yaz aylarında çektiği su sıkıntısıyla adından sözettiren Hatipli Ketenciler Köyü bir evin alev almasıyla çıkan yangınla da adından söz ettirmişti. Dertli köy, bu sefer de fındık hırsızlarıyla adından söz ettirmeye başladı.

Hatipli Ketenciler köyü sakini Arif Çoban’ın sabahın erken saatlerinde iki kişi tarafından 400 kiloya yakın fındığı çalındı. Üstelik Çoban’ın geçen yıl da fındığı çalınmıştı. Köy sakinleri fındıklarının çalınmaması için fındıklarının başında yatıp kalkmaya başladı.

“Çadırda nöbet tutuyoruz”
Yaşadığı hırsızlığı anlatan fındık sahibi Arif Çoban şöyle konuştu:

“Yaklaşık beş çuval fındığım çalındı. Sabah namazından sonra yemek yemek için eve gideyim dedim. Daha sonra fındığınız çalınıyor diye bağırmaya başladılar. İki kişilerdi ve aldıkları fındık çuvalını kullandıkları motosikletten yere bıraktılar. Bu mevsimlerde fındık hırsızlığı çok oluyor. Özellikle geçen sene çok oldu. fındıkların başında çadırla nöbet tutuyoruz ama fayda etmiyor.”



“Savcı gelecek ve şikayetçi olacağız”
Arif Çoban’ın eşi Sebiha Çoban da geçen yılda soyulduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Geçen sene akşam namazı kılacaktım. Kapıyı çaldılar ve dışarıya çıktım. Bana eşimi sordular. İki akşam sonra da 6 çuval fındığımız çalındı. Bu sene de eşim eve geldi ve çocuklarla çuvallara fındık koyacaktı. Çuvalları motora koydu ve evde ip unuttuğu için eve geldi. Aradan bir beş dakika geçti ve fındıklar çalınıyor diye bağırma sesleri geldi. Adamlar ve çocuklar koşmaya başladı. Ben burada tekrar çalmasınlar diye fındık çuvalını bekliyorum. Savcı gelecek ve şikayetçi olacağız.”

Köy sakini Cabir Işık da “Böyle hırsızlıklar her zaman oluyor. Evimizin önüne gelip bile fındıklarımızı alıyorlar. Fındıklarım çalınmasın diye harmanda bekledim.” Dedi. Fındık hırsızları jandarma ekipleri tarafından arama çalışmalarının ardından bulunarak gözaltına alındı.


Haber: M. AYDIN