İddiaya göre Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan Seben Çok Programlı Lisesi’nin müdürü 58 yaşındaki Metin S. 10 kız öğrencisine tacizde bulundu. Bazı öğrencileri ise tacizde bulunmasının yanı sıra “Seni Seviyorum” yazılı bardaklar hediye ettiği öğrenildi. Kız öğrencilerin tacize uğradıkları şikayetinde bulunmaları üzerine Metin S. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Tacizci müdürün odasındaki kameradan haber yok
Öğrencilerin iddiası üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Metin S. hakkında idari soruşturmasının ardından yapılan araştırmalar neticesinde tacizci Metin S.’nin odasında bulunan güvenlik kamerası incelemeye alındığı ve taciz anlarının güvenlik kamerasına yansıdığı iddia edilmişti. 58 yaşındaki lise müdürü Metin S. kendisinden önceki müdür tarafından odaya konulan güvenlik kamerasından haberinin olmadığını söyledi.

“Baba ve dede şefkati gösterdim”
Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Metin S.’nin bugün karar duruşması görüldü. Duruşma salonunda tutuklu sanık Metin S.’nin yanı sıra tacize uğradığını iddia eden öğrenciler de yerini aldı. Sanık Metin S. savunmasında 39 yıllık eğitimci olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Öğrencilerimle olan ilişkilerimde baba ve dede şefkati dışında kesinlikle cinsel saik içeren davranışlar içerisinde bulunmadım. Niçin hakkımda bu tarz beyanlarda bulunduklarını bilemiyorum. Ben yalnızca çocuklarıma ve torunlarıma davrandığım gibi öğrencilerime de yakınlık göstermek istemiştim.”

Alınan ifadelerinden ardından mahkeme heyetinin verdiği karar gören Metin S., 5 öğrencisine sarkıntılıktan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 31 yıl 3 ay, İ.A. adlı öğrencisine karşı cinsel istismardan 15 yıl 7 ay ve diğer 4 öğrencisine cinsel tacizden de ayrı ayrı 12’şer yıl hapis cezası verildi.

Toplamda 96 yıl 10 ay hapis cezası alan Metin S. ve yakınları şoka girdi.

Haber: Ö. YILMAZ