Olay, Karaca Mahallesi’nde bulunan bir inşaatta meydana geldi.İddiaya göre, inşaatta yardım için çalıştığı öğrenilen M.A. isimli işçi apartmanın balkonuna takılacak demir korkulukları bulunduğu yerden kaldırmak istedi. Şehir hattının geçtiği elektrik şebekesinin çok yakının da bulunan demirler elektriksel arka değince işçi bir anda akıma kapıldı. Yaşanan olayda 30’lu yaşlarında olduğu öğrenilen talihsiz işçi M.A.’nın vücudunun çeşitli yerlerinden yanıklar oluştu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yaralı, ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ark nedir?
Ark, elektriksel bir sistemde toprak veya bir başka faz ile düşük empedanslı bağlantıdan kaynaklanan bir elektrik patlamasıdır. Ark patlamalarında yüksek sıcaklıklar o noktayı çevreleyen havanın hızlı bir şekilde ısınmasına ve yüksek hava basıncının oluşmasına neden olur. 

Ark patlamaları ateşin, ışığın ve basınç dalgalarının kontrolsüz bir şekilde serbest kalmasıyla ortaya çıkar. Bir ark patlaması herhangi bir ikaz zamanına olanak tanımaksızın aniden gerçekleşir. Bu anlık olay meydana geldiği elemanın üzerinde tahribatlar oluşmasına ve hatta olay sırasında ark yayılım sınırları içerisinde bulunan insanların ciddi bir şekilde yaralanmasına ve hatta ölümüne bile sebep olabilmektedir. Bir elektrik arkı tarafından salınan enerji sistem voltajının, o bölgedeki mevcut arıza akımının ve ark süresinin bir fonksiyonudur. 

Haber: Ö. YILMAZ