CHP İstanbul Milletvekili aynı zamanda Düzce’den de sorumlu milletvekili Mahmut Tanal’dan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı kızdıracak sert tepki…

Tanal, Başkan Ay’ın Asar Deresi üzerinde bulunan bir billboarda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’de halka hitap ederken çekilmiş bir fotoğrafı ile birlikte “Mazlumun Sesi, Ümmetin Lideri Cumhurbaşkanımız” ifadesini kullanmasına Erdoğan’ı peygamber olarak nitelendirdiği gerekçesi ile tepki gösterdi.

“Peygamber yerine koyuyor”
Sosyal medya hesabından, billboarddaki reklam afişinin fotoğrafının yer aldığı bir paylaşımında Tanal, “AKP’li Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hz Peygamberin yerine ümmetin lideri ilan etti" sözlerine yer verdi. Ayrıca Erdoğan’ın bu duruma itiraz etmesi gerektiğini belirten Tanal, “Anayasa üzerinden yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın itiraz edip, ‘Saçmalamayın, ben bir faniyim, ben kim peygamberlik kim’ demeli” ifadelerinde bulundu.





“Başkan Ay, yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor”
Öte yandan Tanal yaptığı bir başka paylaşım ile AK Parti düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın geçmiş dönemde Erdoğan için söylediği bir sözü hatırlatarak, Başkan Ay’ın da aynı yöntemle koltuğunu sağlamlaştırmaya çalıştığını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Milletvekili Fevai Arslan Düzce’de bir açılışta, dönemin Başbakanı Erdoğan için ‘Allah’ın bütün vasıflarını taşıyan adam’ sözünü kullanmış, bu söz Türkiye gündemine de düşmesine rağmen Fevai Arslan yanlış ifade ettiğine dair bir açıklama yapmamış, bu olayı Erdoğan da reddetmemiştir. O günden sonra Fevai Arslan sürekli milletvekilliği listesine ve AKP MKYK yedek listesinde her defasında kendisine yer bulmuştur. Düzce Belediye Başkanı Ay da gelecek 3 dönem için yerini sağlamlaştırmak amacı ile milletvekilliği kılavuzu almıştır.”

Haber: Ö.YILMAZ