Bolu’nun Göynük ilçesi İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi mevkiinde iddiaya göre; yol kenarında bulunan otlara atılan izmaritle başlayan orman yangını hızla büyüdü. Dün başlayan ve 3 bölgede etkili olan yangını söndürmek için itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Yangın ihbarının alınmasıyla birlikte çalışmaya başlayan itfaiye erleri ile Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopteri bugün de sabah saatlerinden itibaren çalışmalarına devam etti.

Şehir dışından gelen takviye ekiplerin de destek verdiği söndürme çalışmaları, yangının 3 farklı bölgede etkili olması nedeniyle zor bir mücadeleye sahne oluyor. Ekiplerin zamanla yarıştığı söndürme çalışmaları sonuncunda 2 bölgede yangın tamamem kontrol altına alınırken, söz konusu bölgelerde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık bin hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin edilen yangında alevlere teslim olan ormanlık alandan yükselen dumanlar ilçenin bir çok yerinden görüldü.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü tarafından bölgeye gönderilen 3 tane yangın söndürme helikopterinin yanı sıra 25 tane arazöz ve 4 tane dozer ile yangının kontrol altına alınması için çaba sarf ediliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER