Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu kez ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de çözüm için büyük uğraş verilen uyuşturucu kullanımını gündemine aldı. Okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemlerinin öğrenciler için yetersiz olduğunu savunan TESK Genel Başkanı Palandöken, 'Çocuk ve genç yaşta artan şiddet eğilimine bağlantılı olarak okul çevrelerinde meydana gelen olaylar küçümsenmeyecek kadar yüksek.' dedi.

'Madde bağımlılığı 10 yaşa kadar düştü'

Ülkemizde 17 milyon 588 bin 958 öğrencinin örgün eğitimden yararlandığını bildiren Palandöken, 'İlk ve orta dereceli okulların çevrelerindeki tehlikelere karşı veliler ve özellikle okul yönetimleri oldukça dikkatli ve tedbirli olmalı. Çünkü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin kullanımı 10 yaşa kadar düştü. En önemlisi bu maddeleri kullananların yüzde 98'ini erkekler oluşturuyor. Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) raporlarına göre çocukların yüzde 95'i bu maddeyi tanıdıkları birinden alıyorlar. Ülkemizde 37 adet AMATEM var. Fakat bu sayı yeterli değil. Acilen artırılmalıdır.' dedi.

'Çocuklar okuldayken veliler tedirgin'

Okul çevrelerinde uyuşturucu ticareti yapılmasının önüne geçilmesi için okul yönetimlerine büyük sorumluluk düştüğüne vurgu yapan Palandöken, 'Yapılan araştırmalara göre velilerin yüzde 73'ü çocuklarının okulda olduğu saatlerde güvenliğinden endişe duyuyor. Emniyet ve valilikler ülke çapında bu konuyla ilgili tedbirlerini iki katına çıkarmalı, okul yönetimleri de daha dikkatli olmalı.' diye konuştu.