Terörle mücadele sosyal medya alanında da kararlılıkla sürdürülüyor. Sosyal medya hesaplarından terörü övücü paylaşımlarda bulunanlar tek tek gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında açık kimlikleri tespit edilen 10 bin kişi hakkında da adli sürecin devam ettiği bildirildi.
 

İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son 6 ayda sosyal medya üzerinden halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3 bin 710 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan bin 656'sı tutuklanmış, bin 203'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 84'ünün ise gözaltı işlemi devam etmekte olup; 767'si gözaltından serbest bırakılmıştır. Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek cumhuriyet savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Düzce'de de gözaltılar var

Öte yandan Düzce'de son olarak sosyal paylaşım hesaplarından terör örgütü PKK'nın propagandasını gerçekleştirdiği öne sürülen 3 üniversite öğrencisi gözaltına alınmış, biri tutuklanırken 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Sulh Ceza Hakimliği'nin 2 öğrenci için verdiği adli kontrol kararına itiraz etmişti.