Düzce’ye başka illerden gelen ve tırnakçılık yöntemi ile esnafı dolandırmaya kalkışan aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişilik grup, Atatürk Bulvarını birbirine kattı. Hem çevre esnafın huzurunu bozdu hem de güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı. Yetmezmiş gibi bir de kameramanımıza saldırdı.



Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bulvar üzerinde bulunan çeşitli dükkanlara da girdikleri öğrenilen tırnakçılar, son olarak bir akvaryum dükkanında dolandırıcılık yapmaya kalkıştı. Alışveriş yapma bahanesi ile dükkana giren kadın, dükkan sahibine 200 TL uzattı. Daha sonra almaktan vazgeçerek parasını geri istedi. O sırada bir miktar parayı alan kadın dükkan sahibinin dikkati sayesinde fark edildi. Parayı sayan dükkan sahibi eksik olduğunu görünce olanlar oldu. Dükkan sahibi parasını istedi, kadınlar da taşkınlık çıkardı.



Dükkanın dışına taşınan olaya çevre esnaf da dahil olunca bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplere güçlük çıkartan kadınları sakinleştirmeye çalışsa da fayda etmedi. Tırnakçı kadın bir esnafa kucağındaki bebeği fırlatmaya çalıştı.

Yetmedi, kendilerini görüntüleyen haber kameramanımıza ayağından çıkarttığı terliği fırlattı.

“Hemen her gün bunlarla muhatap oluyoruz”
Akvaryum dükkanının sahibi Tuncay Aktaş yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Bunların her zamanki tırnakçı taktikleri. 200 TL uzatıp, 8-10 TL’lik alışveriş yapıp, çıkarken de her zamanki vazgeçme durumları. Parayı iade edecek ederken de bir miktarını alacak. Bizde 80 TL aldılar. Parayı aldıktan sonra saydım. Sonrası kavga kıyamet. Polise haber verdik. Gerekeni yaptılar. Davacı, şikayetçi olmadım. Hangi birinden olacaksın? Bunların biri gidiyor, biri geliyor. Hemen her gün bunlarla muhatap oluyoruz.”



Ortalığı birbirine katan kadınlar, polis ekipleri tarafından toparlanarak karakola götürüldü.

Haber: Ö.YILMAZ
Görüntü: T.BEKTAŞ