Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Düzce kesiminde Kurban Bayramı kapsamında tedbirler arttırıldı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve Karayolları ekipleri, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Düzce kesiminde, bayram tatili süresince tatilcilerin, gidecekleri yerlere daha rahat bir şekilde ulaşması için tedbirler aldı.

Anadolu Otoyolu'nun trafiğe kapanması durumunda ulaşımın Kaynaşlı Gişeleri ve Abant Gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendirilmesine yönelik hazırlıklar da tamamlandı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de tatil boyunca aşırı hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde radarlarla hız denetimlerine ağırlık verecek.

Karayolları ekipleri de Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde 90 kamera ile yol kontrolü gerçekleştirecek. Ekip sayısının iki katına çıkarıldığı bölgede, 7 araç ile toplam 50 kişiden oluşan 6 ekip 24 saat esasına göre çalışacak.

Sık sık yapılan uygulamalarda ekipler, sürücüleri trafik işaret ve kuralları konusunda uyararak sürücülerden; seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmamalarını, emniyet kemerlerini takmalarını, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını, yorgun şekilde araç kullanmamalarını istiyor.

Yolcu otobüslerini de denetleyen ekipler, yolculara seyahatleri boyunca emniyet kemerlerini takmaları uyarısı yapıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER