Olay sabah saatlerinde Kaynaşlı-Bolu arasında yaşandı. Saat 09:45 sıralarında polis merkezine bir otomobilin tehlikeli seyir ettiği ihbarı geldi. Kaynaşlı’dan Bolu istikametine gitmekte olan plakasız otomobil başka sürücüler tarafından da defalarca ihbar edilince polis ekipleri Bolu Dağı’nda yolu kesti.



Polisin dur ihtarına uymadı…
Tehlikeli seyir eden ve sürekli makas atarak sürücüleri sözlü de taciz eden otomobil sürücüsü, Bolu Dağı’nda polisin dur ihtarına uymadı ve Bolu’ya doğru kaçmaya devam etti. Polisin de peşine düştüğü otomobil, uyarılara rağmen tehlikeli ve süratli bir şekilde kaçmaya devam etti.



Polis yolu bariyerle kapattı…
Bolu sınırlarında da otomobilin peşini bırakmayan Düzce polisi, Bolu polisine aracın mevkisini sürekli bildirdi. Abant sapağına kadar kaçan otomobil, tekrar Düzce istikametine geri döndü. Bunun üzerine Bolu polisi D-100 karayolu Elmalı Köyü mevkiinde yolu bariyerle kapattı.



İki polis aracına çarptı…
İki polis aracına çarpan otomobil, orta refüje çıkarak durabildi. Polisin silah kullanarak araçtan indirdiği sürücü Cengizhan Aydın ve ağabeyi Hulusi Aydın, polise direnmenin bedelini de ödedi. Aracın plakasının 34 JN 0021 olduğu öğrenilirken, araçta bulunan alkol şişeleri de gözden kaçmadı.



Alkollü oldukları için kaçmışlar…
Araçta bulunan ağabey ve kardeşin alkollü olduğu için polisten kaçtığı öğrenildi. Gözaltına alınan ikili olay yerindeki ilk sorgusunun ardından Bolu Jandarma ekiplerine teslim edildi.

Haber:Ş.ÇAKIR