Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)  koordinesinde aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Huzur Türkiye-5' operasyonu Düzce’de polis ile jandarma birimlerince il genelinde geniş çaplı yapıldı.

Uygulamaya asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik, uyuşturucuyla mücadele birimleri ile Jandarma Genel Komutanlığına ekiplerde görevli personel katıldı. Ekipler 20.00’da denetime başladı ve saat 22.00’a kadar devam etti. Şehrin birçok yerine kontrol noktaları kuruldu. Aramalarda narkotik dedektör köpekler de kullanıldı.

Şehir giriş ve çıkışları ile merkezlerinde önceden tespit edilen noktalar, şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı. Operasyon kapsamında umuma açık eğlence mekanlarında denetimler gerçekleştirildi.

Düzce’deki uygulama sonucunda yaklaşık 1000 kişinin kimlik sorgusu yapıldı. 96 işyeri kontrol edildi. Bir işyerine işlem yapıldı. Kontrol edilen 443 araçtan 29 araca idari para cezası verildi. 18 araç trafikten men edildi. 13 bin 133 lira para cezası yazıldı. Hakkında arama kararı olan 3 kişi yakalandı. 2 adet kurusıkı tabancadan iki şahsa ceza uygulandı.