FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenerek KHK ile kapatılan Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) ve üyelerinin yargılandığı ikinci kez hakim karşısına çıkan sanıklar için ara karar verildi. Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar için hazırlanan iddianamede, şüphelilerin dernek altında örgüt faaliyetleri yürüttüğüne yer verildi.

Sanıkların savunmalarının ardından sanık avukatları müvekkilleri hakkındaki suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Karar
Mahkeme heyetitarafından verilen karara göre, Cengiz Aktürk, İbrahim Baydan ve Volkan Şahin adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, TÜMÇEK Başkanı Zekeriya Özdemir, Halim Öztürk, Muhammet Mustafa Yumrutaş, Selim Erdoğmuş ve SEGBİS ile mahkeme salonunabağlanan sanık Tufan Öztoprak’ın tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 sanık için ise adli kontrol şartı kaldırılmasına yurtdışı yasağı olanların yurtdışı yasaklarının devam etmesine karar verildi.
Dava kapsamında bir sonraki duruşma 7 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.

Haber: Ö. Yılmaz