Ulusal ve yerel medyada “Emre Aşık’ın eski eşi cezaevi firarisiyle yakalandı” başlıkları ile gündeme gelen olayın tutuklu şüphelisi son duruşmada denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

Kullandığı aracı uygulama yapan jandarma ekiplerinin üzerine süren ve bir astsubayın yaralanmasına neden olan cezaevi firarisi Erdi S., 26 Mart 2020 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Dün görülen son duruşmada ise denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

Olay

26 Mart tarihinde Gölormanı Köyü'nde lüks bir araçla ilerlerken uygulama yapan jandarma ekiplerini görünce kaçmaya başlayan ve kendisini durdurmak isteyen jandarma ekiplerinin üzerine aracını süren Erdi S. çarptığı jandarma astsubayın yaralanmasına neden olmuştu. Takibe alınan araç Cumayeri Sapağı’nda durdurulurken, yakalanan şahıslardan birisinin eski futbolcu Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur S. olduğu anlaşılmıştı. Araçta yapılan aramada 2 ruhsatsız silah ile bir miktar uyuşturucu yakalanırken, gözaltına alınan şahıslar jandarmada yapılan işlemlerinin ardından Düzce Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Yapılan sorgunun ardından Yağmur S. serbest kalırken, cezaevi firarisi Erdi S. tutuklanarak Çilimli Cezaevi’ne gönderilmişti.