Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Düzce Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma ayağında önemli bir gelişme yaşandı. 15 Temmuz’un ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde hali hazırda 21’i tutuklu 77 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 150 sayfalık iddianamede, aralarında mesleklerinden ihraç edilen akademisyenlerin ve memurların da bulunduğu şüphelilerden 21’inin, örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock”u kullandığı belirtildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, örgüte üye isimlerin üyelerden örgüt adına himmet ve burs toplandığının tespit edilirken örgüt stratejileri doğrultusunda kadrolaşma yaparak üniversite yönetiminde olmayı amaçladığı yer aldı.

Şüphelilerin ayrıca örgüt üyelerinin sıklıkla bir araya gelerek örgüt menfaatleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu aktarıldı. Şüphelilerin iki ayrı suçlamadan ayrı ayrı 5 yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “terör örgütüne finansman sağlama” suçlarından yargılanacak olan 21’i tutuklu 77 şüpheli, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.