Düzce’de güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile amansız mücadelesi sürüyor. Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yaptıkları ili ayrı operasyonda 202 kök kenevir bitkisi ve 3 kilo 450 gram kubar esrar maddesi ele geçirirken 4 şahıs hakkında adli tahkikat başlattı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin ilk operasyonu Akçakoca’ya bağlı Fakıllı Köyü’ne yapıldı. İki şahsın yasadışı kenevir ekimi yaptığı ve esrar bulundurduğu ihbarı üzerine harekete geçildi. Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yapılan araştırma ve çalışmaların ardından alınan arama kararı doğrultusunda şahısların ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda şahısların bahçelerinde boyları 1-2 metre arasında değişen toplam 125 kök kenevir bitkisi ve 3 kilo 450 gram kurutulmaya bırakılmış kubar esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında “yasadışı kenevir ekimi yapmak” suçundan adli tahkikat başlatıldı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nın ikinci operasyonunun durağı Akçakoca ilçesi Dadalı Köyü oldu. İki şahsın bahçesinde Yasa Dışı Kenevir Ekimi yaptığı duyumu alan ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile söz konusu adrese operasyon düzenledi. Şahsın ev ve bahçesinde boyları 100 ila 200 cm arasında değişen 77 kök kenevir bitkisi ele geçiren ekipler şüpheliler hakkında “yasadışı kenevir ekimi yapmak” suçundan adli tahkikat başlattı.

Haber: Ö. YILMAZ