Düzce’de uyuşturucu ve fuhuş ticaretine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çeteye vurulan büyük darbenin ardından gözaltına alınan 20 şüpheliden jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheliden jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli ise dün adliyeye sevk edilmişti. Çete ile bağlantılı olduğu tespit edilen Z.K. ve F.K. isimli şahısların ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.


Operasyonun detayları
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Düzce ili ve çevresinde “Uyuşturucu Madde Ticareti” yaptıkları, “Fuhuş İçin Yer Temin” ettikleri ve “Fuhşa Aracılık” ettikleri bilgisi alınan 22 şüpheliyi yakalamak için jandarma ekiplerince çalışma başlatılmıştı.



23 Şubat 2018 günü saat 05:30 itibariyle harekete geçen Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı İlçe Jandarma komutanlıklarının destek verdiği eş zamanlı operasyonla Düzce’de uyuşturucu ve fuhuş ticareti yaptıkları ileri sürülen E.Y., Ö.B., S.K., T.C., A.C., H.D., S.G., H.D., Ş.D., F.B., G.O., H. G., E.T., A.A., M.Y., N.Y., İ.Y., U.K., R.Ç., ve S.Ö. isimli 20 şüpheli şahıs yakalanmıştı.



Organize suç örgütleri ile de irtibatı tespit edilen şüphelilerin işyerlerinde, evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca, 156 adet 7,65 mm fişek, 3 adet 9 mm fişek, 2 adet 7.65 mm şarjör, 3 adet 7,65 mm. tabanca, 6 adet 150 mg. Lyrca Hap, 4 adet yivsiz av tüfeği ve 2 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmişti.





Haber: Ö. YILMAZ