Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Sağlık Bakanı Koca: 4 can kaybımız, 97 yaralımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi." açıklamasında bulundu.

Sakarya Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında saat 11.10 sularında patlama meydana geldi. Sakarya, Düzce ve Kocaeli'den duyulan patlama sesi nedeniyle büyük korku yaşandı.


 

"Bomba düştü sandık"

Sakarya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düştü sandık. Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu" diye konuştu.

"Deprem oluyor sandık"

Adalet Altunsoy (görgü tanığı), "Şu anda olay yerine çok yakınız. Çok fazla duman var. Önce ne olduğunu biz de anlamadık. Evdeki camlar kırıldı. Benim evim fabrikaya 200-300 metre uzaklıkta. İnsanlar, deprem oluyor zannetti" dedi.

"Uzmanlardan zehirli gaz uyarısı"

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, havai fişek üretiminde kullanılan maddelerin bölgeye zehirli gaz yayabileceğini belirterek rüzgarın da etkisiyle bu gazların İstanbul'a ve çevre illere de ulaşabileceğine dikkati çekti.

"Radyasyon kaynağı bulunmamaktadır"

AFAD, "Sakarya Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir" açıklamasında bulundu.

"64 ambulans sevk edildi"

Patlama sonrası çıkan yangına müdahale ediliyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgeye 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Patlama sesi 50 kilometre uzaktan duyuldu

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

"İçeride yaklaşık 150-200 insan var"

Sakarya Valisi Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" dedi.