Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını da kapsayan 6111 sayılı Kanunun 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmesiyle başlayan yeniden yapılandırma süreci tamamlanıyor. Kanunun kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan amme alacakları, gelir, kurumlar ve katma değer vergisi matrah artırımı ile gelir ve kurumlar vergisinde stopaj artırımlarıyla ilgili hükümlerinden yararlanmak isteyenler, yarın mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunabilecek.

Bu maddelere göre yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödeme dönemi ise 30 Haziran 2011 tarihinde sona erecek. SSK ve Bağ-Kur prim borçları ile yapılandırma kapsamına alınan diğer borçların yapılandırılması başvuruları da yarın son bulacak. Yapılandırma başvurularında son günün yarın olması dolayısı ile Düzce Sosyal Güvelik Kurumu’nda bugün yoğunluk bir hayli fazlaydı. Yoğunluktan dolayı sistemler kilitlendi. Yapılan işlemler yarıda kaldı.

Yapılandırma ile ilgili açıklamalar yapan İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurten Canbasoğlu, yapılandırmaya vatandaşların ilgili olduğunu ve borcu bulunan vatandaşların yapılandırmadan faydalanmak için SGK’da uzun kuyruklar oluşturduğunu vurguladı.

Haber; R. BAL