İstanbul Esenyurt’ta yaklaşık 9 yıl önce yanan bir otomobilin bagajında cesedi bulunan Mehmet Gürbüz cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi arasında bulunan Musa D.’nin Çilimli’ye bağlı Döngelli Köyü’nde yakalanarak İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

15 Temmuz 2007 tarihinde Esenyurt, Örnek mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda bir ihbar üzerine verilen adrese giden polis ekipleri yanmış bir otomobille karşılaştı. Lüks otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, aracın bagajında yanmış bir erkek cesedi olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine başlatılan soruşturmada otomobilin bagajındaki cesedin tabancayla vurularak öldürüldüğü daha sonra aracın ateşe verildiği ortaya çıktı. Bagajdaki cesedin Mehmet Gürbüz (57) olduğu belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından o tarihte yapılan çalışmalarda olayın faillerini yakalamak için bir ipucu bulunamadı. Cinayet dosyası faili meçhul olarak kalırken, geçtiğimiz günlerde gelen bir ihbar telefonu soruşturmanın seyrini değiştirdi. Telefon ihbarında Mehmet Gürbüz’ün olay gecesi birlikte içki içtikleri arkadaşları tarafından öldürüldüğü söylendi. Bu gelişme üzerine başlatılan çalışmada ihbarda adı geçen Muharrem Ç.(49) Bursa’da, Ali T.(60) Kırklareli’nde ve Musa D.(39) Düzce’de gözaltına alındı.

Düzce’de gözaltına alınan Musa D. Düzce ve İstanbul Cinayet Şubesi ekipleri zanlının Çilimli İlçesi Döngelli Köyü’nde oturduğunu tespit etti.  Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bilgi vererek yapılan operasyonda gözaltına alınarak İstanbul’a götürülen Musa D. cinayeti reddetse de tutuklanarak cezaevine gönderildi.