Bolu, dün 17 yaşındaki bir gencin vahşi bir cinayete kurban gitmesi ile sarsıldı. Bir süre İzmit'in Gölcük İlçesi'nde bulunan yetiştirme yurdunda kaldıktan sonra Bolu'da ikamet eden dedesiyle birlikte yaşamaya başlayan Burak Altuntaş'ın cesedi Doğancı Mahallesi Kavakbaşı mevkisinde, dün yanmış halde bulunmuştu. Olayla ilgili, Altuntaş'ın arkadaşı olduğu öğrenilen şüpheli F.A. (20) ile eşi K.A. (23) gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği öne sürülen F.A., iddiaya göre; Burak Altuntaş ile 8 yıldır arkadaş olduklarını ve olayın yaşandığı yere gece saatlerinde alkol almak için gittiklerini belirtti. Aralarında alacak-verecek nedeniyle tartışma çıktığını iddia eden cinayet şüphelisi, kavgaya dönüşen tartışmada Burak Altuntaş'ı boğazından 2 kere bıçakladığını ve ardından yaktığını söylediği ileri sürüldü. Ayrıca şüphelinin, 17 yaşındaki gencin cesedini nasıl yaktığını da emniyetteki ifadesinde ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi.


Adliyeye sevk edildiler
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrası polis eşliğinde önce sağlık kontrolü için hastaneye götürülen 20 yaşındaki cinayet şüphelisi F.A. ile yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan eşi K.A. adliyeye sevk edildi.