Roman vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesine ilişkin toplantı Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Akpınar Mahallesindeki Pakmaya İlkokulunda düzenlendi. Valilik bünyesinde görev yapan müdürlüklerin temsilcileri de toplantıda hazır bulundu. Toplantı öncesi gündem maddelerine ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Dağlı, Roman vatandaşlar için bir ay içerisinde yapılan çalışmaları inceleyeceklerini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Roman vatandaşların çocuklarının okullara kazandırılması için neler yapılabileceğine dair yapabileceklerini görüşeceklerini dile getiren Dağlı, “Öğrencilerin devamsızlıklarının en aza indirilmesi için temel tedbirleri görüşeceğiz. Roman vatandaşlarımızın topluma tam anlamıyla adapte edilmesini hedefliyoruz. Onlar da bizimle birlikte yaşayan vatandaşlarımızdır. Eğitim, sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması en doğal haklarıdır.” dedi.

‘Sorun varsa bu sorun hepimizin sorunudur.’ diyen Dağlı, Roman vatandaşlar hakkındaki sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Sorunu biraz daha düzeltebilmek için gayret göstereceğiz. Toplantıları yerinde yapıyoruz ki vatandaşlarımızın bize ulaşmaları kolay olsun. Ortamı ve şartları yerinde görüyoruz.”

Haber:Y.SEVER