Cumhuriyet Sokak sakinlerinin çöp isyanı... Hatalı parklanma sonucu temizlik şirketi elemanları sokağa girmekte zorluk çekerken kimi zaman bu durum çöp konteynerlerinin dolup taşmasına neden oluyor. Bu durum da esnafın tepkisini çekiyor. Bugün çöp konteynırlarının önünde toplanan esnaflar, artık canlarına tak ettiğini ve bir yıldır bu eziyeti çektiklerini belirterek, özellikle yaz aylarında kokudan sokakta duramadıklarını ifade etti.

 



Çöp konteynırlarının günde dört beş sefer boşaltıldığını fakat Düzce'deki birkaç mahallenin de çöplerini Cumhuriyet Sokak'taki çöp konteynırlarına boşaltıldığını iddia eden esnaflardan biri, her gün belediyeyi aradığını fakat bir çözüm bulamadığını belirtti. Birkaç arkadaşının Beyaz Masa'ya dilekçe yazdığını fakat Cumhuriyet Sokak‘ın çöp toplama noktası olduğu şeklinde bir cevap aldıklarını söyledi.
Bu durumdan rahatsız olan ve bu durumu Başbakanlık‘a kadar ilettiklerini ifade eden esnaflar her gün bu manzarayı görmek istemediklerini dile getirdi.

 



Temizlik şiketinin sokağa rahatlıkla girebilmesi için hatalı parklanmanın önüne geçilmesi ya da çöp konteynerleri için farklı bir yer belirlenmesi istenirken Cumhuriyet Sokak sakinleri artık bu durumla birilerinin ilgilenmesini istiyor.


Öte yandan her gün sokaktaki çöpleri dört beş  kez düzenli olarak alan temizlik şirketi usulsüz parklanma nedeniyle zor anlar yaşıyor. Sokağa giren temizlik elemanları, parklanmayla daralan yol üzerindeki konteynerleri çöp aracına dökmekte güçlük çekiyor.