Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sular durulmuyor. Faaliyete girdiği günden itibaren birçok asayiş olayının yaşandığı terminal, dün akşam yine çirkin olaylara sahne oldu.

Vatandaşın can ve mal güvenliği tehdit ediliyor!
Terminaldeki üç dükkana saldırarak camı-çerçeveyi indiren, etrafa küfürler ve tehditler savuran kendini bilmez kişilerin neden olduğu olaylar bardağı taşıran son damla oldu. Hizmete açıldığı günden itibaren kavga ve silahlı saldırı gibi birçok kez aynı türden haberlerle gündeme gelen terminalde dün akşam yaşanan olayla birlikte, vatandaşların tedirginliğini üst seviyeye çıkardı. Tüm bu olayların olup bittiği esnada büyük küçük herkesin istenmeyen olaylara bizzat şahit olması terminaldeki güvenlik sorununun sorgulanmasına neden oldu. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve bir türlü sonu gelmeyen gelişmelerin nasıl önleneceği ve ne zaman son bulacağı ise tam bir muamma…

Terminal savaş alanına döndü, tek şikayetçi kameramanımız!
Terminalde son yaşanan saldırıda sadece işini yaptığı için orada bulunan kameramanımız da nasibini aldı. Gece-gündüz demeden kamuoyunun bilgi edinmesi ve haber alması için görevini ifa eden kameramanımız Talha Akarsu, önlenemeyen olayları görüntülerken saldırıya uğradı. Terminaldeki dükkanların zarar gördüğü, o an orada bulunan onlarca insanın korku dolu anlar yaşadığı ve kameramanımızın yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından başlatılan soruşturmada Öncü TV Haber Kameramanı dışında hiç kimsenin şikâyetçi olmadığı ortaya çıktı. Yaşanan böyle utanç verici bir olayın ardından herkesin hiçbir şey olmamış gibi davranması, yapılanların nasıl görmezden gelindiğini gözler önüne serdi.

Olaylar zinciri!
Öte yandan terminal baskınının ardında aynı gün öğle saatlerinde yaşanan silahlı saldırı olduğu iddia ediliyor. Hemşinliler’in yoğun olarak gittikleri Aziziye Mahallesi’ndeki kıraathanede meydana gelen ve bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kurşunlama olayı sonrasında öfkeli grubun soluğu terminalde aldığı öne sürüldü. Terminaldeki camları tuzla-buz edilen işyerlerinin sahibi ile kıraathane saldırısının şüphelisinin aynı kişi olduğu iddialar arasında…
Terminalin kimliği belirsiz kişilerce basılması olayının ardından geriye maddi zarar görmüş dükkanlar kalırken, art arda yaşanan vakalar, Düzce’de bu tür olayların sık yaşandığı gerçeğini gün yüzüne çıkardı.