EV SAHİBİ İLE BURUN BURUNA GELDİLER

Edinilen bilgilere göre, Bolu merkeze bağlı Gölyüzü Mahallesi Ali Haydar Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın üçüncü katında oturan Penpe Akbağ'a ait eve hırsız girdi. Hırsızlar çaldıkları 500 lira ve kuru sıkı tabanca ile evden kaçmaya hazırlandıkları sırada ev sahibi ile burun buruna geldi.

BALKONA ÇIKARAK KOMŞULARINDAN YARDIM İSTEDİ

Hırsızların "Eve gir sesini çıkarma" dediği ev sahibi Penpe Akbağ, şahısların evden çıkmasıyla balkona çıkarak komşularından yardım istedi. Mahalle sakinleri, Akbağ'ın bağırması üzerine apartmandan çıkan 2 kişinin peşine düştü. Şüpheliler kendilerini takip eden mahalle sakinlerine silah gösterdikten sonra D-100 istikametine doğru koşmaya başladı. Bu esnada ev sahibi de polis ekiplerine haber verdi. Hırsızların eşgalinin belirlenmesi üzerine yakalanmaları için geniş çaplı çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilerin Sağlık Mahallesi istikametine gittiğini belirledi.

"DUR" İHTARINA UYMAYINCA...

Polis ekipleri, Sağlık Mahallesi Serdar Sokak'ta karşılaştığı bir şüphelinin durması için uyarıda bulundu. Ekipler, "Dur" ihtarına uymayan şüpheliyi önce havaya sonra da bacağına ateş ederek etkisiz hale getirdi. Gürcistan uyruklu olduğu öğrenilen ve sol bacağından yaralanan Z.K. (30) olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekipler, kaçan ikinci kişiyi de olayın ardından yakaladı.

EVDELERSE BENİ ÖLDÜRÜRLER DİYE KORKTUM”

Ocakta aşure pişirdiği esnada markete gittiğini ve 15–20 dakika sonra eve geldiğinde kapının göbeğinin oynadığını fark ettiğini söyleyen ev sahibi Penbe Akbağ, "Damadımın geldiğini sandım. Eve girdiğimde evin dağınık olduğunu fark ettim. Ama panik yapmadım. Evdelerse beni öldürürler diye korktum. Bu esnada hırsızlarla karşı karşıya geldim." dedi.

HEMEN BALKONA ÇIKARAK 'EVDE HIRSIZ VAR' DİYE BAĞIRDIM”

Hırsızlarla karşı karşıya geldiğinde aralarında 5 santimetre kaldığını belirten Akbağ, "2 tane uzun boylu genç üzerlerinde lacivert kotlar vardı kirli sakaları vardı. "Evde uyuyan var" dedim. "Sen eve gir sesini çıkarma" dediler. Hemen balkona çıkarak "Evde hırsız var" diye bağırdım. Sokakta bulunan beyaz eşya servisindekiler hırsızların peşine düştü. Arkalarından kovalarken üzerlerine silah doğrultmuşlar. 3 tane genç daha sonra uzaktan takip etmiş. Onlar olmasa zaten polis yakalayamazmış." şeklinde konuştu. Akbağ, hırsızların evde bulunan 500 lira ile oğluna ait kuru sıkı tabancayı aldığını söyledi.