Her şey, polisin Yığılca’da meydana gelen hırsızlık olayının izini sürmesi ile ortaya çıktı…

Edinilen bilgiye göre, 3 şüpheli şahıs 3 Şubat tarihinde Yığılca’da bulunan bir işyerine girdi. Şahıslar işyerindeki çelik kasayı delerek içerisinde bulunan para ve çekleri aldı ve kayıplara karıştı. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar neticesinde şahısların hırsızlıkta kullandığı aracın başka bir araca ait plakalar olduğu ve Düzce’ye İstanbul’dan geldikleri tespit edildi. Ekipler, olayda kullanılan aracın gerçek plakasının tespiti için 2 bin 500 araç, 30’a yakın kamera görüntüsü ve Plaka Tanıma Sistemini (PTS) inceledi. Aracın gerçek plakasının tespit edilmesi üzerine kiralık olduğu belirlenen aracın ayrıca sahte kimlikle kiralandığı ortaya çıktı.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren polis ekipleri, sahte sürücü belgesi ile araç kiralayan şahsı düzenlenen operasyonla 14 Şubat tarihinde saat 15:00 sularında İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Okmeydanı’nda yakaladı. Yakalanan şahsın üst aramasında sahte kimlik, sahte sürücü belgesi ve sahte polis tanıtma kartı olduğu ortaya çıktı. Gerçek kimliği tespit edilen şahsın sorgusunda ise 7 ayrı suçtan arandığı ve 2013 yılından cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

Şüpheli şahıs İstanbul’dan Yığılca’ya getirildi. İsminin Rıdvan B. olduğu tespit edilen şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın diğer 2 şüphelisini arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Haber: Ö. YILMAZ