Yasadışı tütün mamulü ticaretinin önlenmesi ve yasadışı ticari ürünlere el konulmasına yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan ‘Duman2’ kodlu operasyon,Düzce’de de Cumhuriyet Başsavcılığın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlendi.

Denetim yapılan 24 işyerinde aramalar neticesinde 219 bin adet boş makaron, 276 bin 340 kilogram kıyılmış tütün, 9 kilogram paketli tütün, 16 bin 460 adet kıyılmış tütün doldurulmuş makaron sigara, 550 gram uyuşturucu esrar maddesi ve 1 adet tüfek ele geçirildi.



Ayrıca 5 işyerinin ruhsatsız olduğu,5 işyerinin de Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi.Toplamda 15 işyeri hakkında idari işlem başlatıldı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce ele geçirilen suç ve suç unsurları ile ilgili, “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak”suçundan gerekli adli işlemler yapıldı. Tespit edilen idari hususlarla ilgili olarak ise 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri hakkındaki “kanuna muhalefetten” idari işlemler başlatıldı.

Haber: Ö. YILMAZ