Şehir merkezinde son zamanlarda en çok artış gösteren bir grup var ki, onlar da kağıt toplayıcılar… Kendi hallerinde sandığımız bu kağıt toplayıcıların aslında o kadar da masum olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Yeni Sanayi Çarşısı’nı mesken tutan kağıt toplayıcılar, iddiaya göre dükkanlara girerek hırsızlık yapıyor. Kağıt toplama bahanesi ile dükkanlara yanaşan toplayıcılar, dükkanlardan aldıkları maddi değeri olan parçaları çuvallarına atıyor. Daha sonra ise ortadan kayboluyor.

Yeni Sanayi Çarşısı esnafını canından bezdiren kağıt toplayıcılardan biri, bir işyerinin güvenlik kamerasına takıldı. Çuvalı ile motor servisi dükkanının önüne gelen kağıt toplayıcı müşteriye ait bir jant kapağını alıp uzaklaştı.

 O anlar ise, o işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Ardından vatandaş, o görüntüyü Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdi.
Yeni Sanayi Çarşısı’nda 1 ayda ikinci hırsızlık vakasının olduğunu belirten vatandaş, şu ifadelerde bulundu:

 “Kağıt toplayan vatandaşlar esnafların korkulu rüyası oldu. 1 ay önce 3 bin TL değerinde parça çalmışlardı. Polis ekipleri bulup çalınan malların bir kısmını bize teslim etti. Dün yine öğleden sonra güpegündüz motor servisinin önünden müşteri aracının parçasını çalıp kayıplara karıştılar. Ve şu anda sanayide esnaflık yapan iş yeri sahibi mağdur. Çünkü müşterisi aracı teslim almıyor. Orijinal kapağını istediğini belirtiyor. Bu karton toplayanlara bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ