Yığılca'dan acı haber geldi. Karakaş Köyü yolunda yaşanan kazada 1 kişi öldü, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.



Alınan bilgiye göre, Ayhan Alkan'ın kullandığı kereste yüklü traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ilçeye bağlı Karakaş Köyü'nde köprü üzerinde devrildi.



Traktör römorkunda bulunan Hasan Alkan (40) ve Şinasi Çakmak (43) devrilmenin etkisi ile araçta yüklü bulunan kerestelerin altında kaldı.Kereste, römork ve köprü korumalık demirleri arasında sıkışan Çakmak ve Alkan olay yerine gelen jandarma, sağlık ve itfaiye kaza kırım ekipleri ile vatandaşlar tarafından uzun uğraşılar sonrası bulundukları yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri sıkıştıkları alandan çıkarılan Şinasi Çakmak'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı Hasan Alkan ve hafif şekilde yaralanan traktör sürücüsü Ayhan Alkan ambulansa alınarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Alkan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu ve yoğun bakım ünitesinde hayatta tutulmaya çalışıldığı öğrenildi.Olay yerinde hayatını kaybeden Şinasi Çakmak'ın cesedi, savcılığın incelemesinin ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.



Muhabirin akrabaları olduğu anlaşıldı

Öten yandan kaza haberini alarak Yığılca merkezden haber amaçlı bölgeye giden Anadolu Ajansı (AA) Yığılca İlçesi Serbest Muhabiri Gökhan Alkan, kaza yerine vardığında bir acı yaşadı. Kaza yapanların amcasının çocukları Ayhan ve Hasan Alkan, olay yerinde hayatını kaybeden Şinasi Çakmak'ın ise teyzesinin eşi olduğunu gördü. Alkan'ı olay yerinde bulunan vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.


Haber: C.ÜSTÜNER