Yığılca ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetti.



Yangın, Yığılca’ya bağlı Hoşafoğlu Köyü’nde bu sabah saat 04.30 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 çocuğu ile birlikte yaşayan Muhammet Korkmaz’a ait 2 katlı evde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Baba Muhammet Korkmaz, uykunun en derin olduğu saatlerde çıkan yangını fark etti. Aklına gelen ilk şey çocuklarını kurtarmak olan baba, başarılı olamayınca, civarda ikamet eden komşularının yardımıyla mutfak camından atladı.



Haber verilmesi üzerine bölgeye Düzce Belediyesi’ne ait itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Evi tamamen kül eden yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonucunda kontrol altına alınabildi.

Ayağından yaralanan ve çocukları alevler içerisinde kalan çaresiz baba ise sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.



Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri ise kahreden manzara ile karşı karşıya kaldı. İtfaiye ekipleri hayatlarını kaybeden 12 yaşındaki Medine, 10 yaşındaki Emirhan ve 8 yaşındaki Umut Korkmaz’ın cansız bedenlerini yangın nedeniyle devrilen duvarın üzerinden çıkardı.



3 kardeşin cansız bedeninin çıkarılma anına şahitlik eden ekipler ve çevredeki vatandaşlarsa zor anlar yaşadı. Kardeşlerin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere cenaze nakil aracı ile İstanbul’a götürüldü.



“Çocuklar bizi kurtarın diye bağırmışlar”
O sırada olay yerinde olan bir vatandaş ise yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Evde babaları var. O mutfak camından atlamış. Üç çocuk içerde kaldı. Çocuklar bizi kurtarın diye çok bağırmışlar. Babasını da karşı komşusu kurtarmış. Anneleri uzun seneler önce onları bıraktı gitti. Çocuklar kaldı yetim kalmıştı. Büyük çocukları zaten yatılı okuldaydı. 2 erkek 1 de kız çocuğu içerdeydiler. Onlar da hayatlarını kaybetti.”

Haber: Ö.YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8