Düzce'de yeni yıla saatler kala güvenlik güçleri tarafından denetim ve kontroller hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen denetim ve operasyonlarda 1'i aranan olmak üzere 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ülke genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı alkol operasyonu kapsamında Düzce'de de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezi ve ilçelerde 16 ekip ve 64 personel ile 40 işyerinde denetim ve aramalar yapıldı.

Bu kapsamda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 27 Aralık 2019 günü gerçekleştirilen operasyonda; merkeze bağlı Uzunmustafa Mahallesi'nde tekel büfesi olarak faaliyet gösteren bir işyerinde yapılan aramada adeta sahte işçi imalathanesi ortaya çıkarıldı.





Yapılan aramada, her biri 1 er litrelik olmak üzere toplamda 230 şişe etil alkol, viski yapımında kullanıldığı değerlendirilen 89 adet şişe içerisinde  aroma, votka yapımında kullanıldığı değerlendirilen 72 adet plastik tüp içerisinde üzerinde tahıl yazan 2,7 ml’lik aroma, rakı yapımında kullanıldığı değerlendirilen 53 adet plastik tüp içerisinde  üzerinde anason yazan aroma ile 40 adet plastik tüp içinde üzerinde yaş üzüm yazan aromalar  ele geçirildi.
1 şüpheli şahsa 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan adli işlemler yapıldı.

Öte yandan Cumayeri'nde yapılan uygulama ve denetimler de ise aranan 1 şahıs yakalandı.