Konuralp için önemi çok büyük olan kanalizasyon meselesi için düğmeye basıldı. Beldede yaklaşık 25 yıllık bir sorun olan kanalizasyon sorununun çözümü için temel atıldı. Konuralp Beldesi belediye şantiye mevkiinde kanalizasyon yapım işi ile ilgili olarak bugün temel atma töreni gerçekleştirildi.
Kazı çalışmalarının startını Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan dozerin üzerine çıkarak verdi. Duaların eşliğinde kurban kesiminin gerçekleştiği temel atma töreninde dozer ilk kepçeyi vurdu.
Konuralp’te yıllardır çözüm bekleyen bir sorun olan kanalizasyon için temel atmanın sevincini yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Konuralp’te uzun yıllar kanalizasyon sorunun kalmayacağını ifade etti.


KONURALP 25-30 YIL RAHAT EDECEK

Ercan, “Konuralp’te yıllardır sorun olan kanalizasyon sorununa çözüm için bugün temeli attık. Bu sorunu önümüzdeki günlerde tamamlayarak halletmiş olacağız. Bu sorun göreve geldiğimizden bu yana vardı. Yamalarla günü kurtarmakla çözülemeyeceği ortadaydı. Göreve geldiğimizde bunun sürecini başlattık. Süreç 725 gün ancak müteahhitle görüşmelerimizde bu yıl bitireceği sözünü aldık. Biz de kendilerine gereken desteği sağlayarak biran önce tamamlayacağız ve önümüzdeki 25-30 yılı rahat bir şekilde geçireceğiz.” dedi.


Beldedeki diğer çalışmalar hakkında görüşlerini aldığımız Ercan, bir başlayıp bir duran üniversite yolunun hava muhalefetine takıldığını ancak önümüzdeki birkaç gün içinde çalışmaların yeniden başlayacağını söyledi. Ercan işi üstlenen firmanın parasını almadığı gerekçesi ile çalışmaların durduğu iddialarını da yalanladı.


ÖZEL BİR ENGEL SÖZ KONUSU DEĞİL


Yolla ilgili alt yapı çalışması bittiğini hatırlatan Ercan, “Şuanda alt yapının üst malzeme serimine başlandı. Ancak havanın yağışlı olmasından dolayı ara verildi. Önümüzdeki günlerde başlanacak. Çok olağanüstü durum olmazsa 10-15 gün gibi kısa bir sürede asfaltı tamamlanarak söz verdiğimiz gibi yılbaşına kadar açacağız. Para sıkıntısı diye bir şey söz konusu yok. Orada sadece mevcut güzergahımızın kaydırılması neticesinde kamulaştırma problemi çıktı. Bunların yerine getirilmesi sürecinde biraz gecikme oldu. Özel bir engel söz konusu değil. Düzce Üniversitesi hepimizin, bir sıkıntı varsa söyleriz. Önümüzdeki günlerde asfaltlayarak açacağız.” diye konuştu.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR


Bir dönem uzun süre gündemi meşgul eden Konuralp’in mahalle olmasına ilişkin ise Ercan, Danıştay'da sürecin devam ettiğini doğruladı ve şuan verilmiş bir kararın olmadığının altını çizdi.
Ercan, “Konuralp ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Mahalle olma süreci benden evvelki bir süreç. O süreç ben geldiğimden beri devam ediyor. Ben göreve geldikten 3-4 ay sonra belediyenin Danıştay’a yaptığı itirazlar iptal edildi. Ancak içişleri bakanlığının kamu adına itiraz etmesi gerektiği için süreç yeniden başladı. “Karar bozuldu, mahalle oldu” gibi söylemlerin hepsi söylenti. Biz bunları takip ediyoruz. Şuan Danıştay’da verilmiş bir karar yok. Sürecin olduğu doğru ama biz kamu kuruluşuyuz. Bu süreç resmi olarak nasıl başladıysa resmi olarak da sonuçlanacak. Bize tebliğ gelecek. Ancak her hangi bir şey söz konusu değil. Oradan olumlu ya da olumsuz bir karar gelmiş de biz saklıyormuşuz gibi bir durum da yok. Gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağız. Bağlanacağı yönünde de bir görüş yok.” dedi.

VAATLERİMİZİN YÜZDE 80’NİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK


Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Ercan, partisinin yeniden göstermesi halinde bir dönem daha hizmet etmek isteğini ifade etti ve seçim vaatlerinin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini belirtti.
Ercan, “Biz yolumuza devam etmek istiyoruz. Kendimiz adayız. Ancak adayız demekle olmuyor. Parti uygun görürse yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu noktada ne bizim ne de halkın bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Seçim vaatlerimizin yüzde 80’ini gerçekleştirmişiz. Bunların reklamını yapamıyoruz. Seçim yaklaşınca vaatlerimizde ortaya çıkacak. O zamana halkımız da görecek yüzde 80’i gerçekleştirmiş olduğumuzu.” şeklinde konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR