ONCA UYARIYA RAĞMEN…
Son dönemde Düzce’de sayıları artan dolandırıcılar, yapılan onca uyarıya karşılık insanları ağına düşürmeye devam ediyor. Emniyet ve jandarmanın bu konuda yaptığı bilinçlendirici uygulamalar da vatandaşların tuzağa düşmesinin önüne geçemiyor. Düzce’de henüz birkaç gün önce iki yaşlı kadının 135 bin lira dolandırılması buna en başlı örnek olurken, son dolandırıcılık olayında ise korkulan olmadı. Bu kez dolandırılmaya çalışıldığını anlayan bir vatandaş, hemen polisle irtibata geçerek, çete üyelerini yakalattı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI, POLİSİ ARADI
İddiaya göre, il dışından geldiği tespit edilen kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs, Azmimilli Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşa kendisini polis olarak tanıtıp yüklü miktarda para istedi. Vatandaş arayan şahıstan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Polisin talimatıyla başlatılan operasyonda vatandaş, dolandırıcının kendisinden istediklerini yerine getirmeye devam etti.

BELEDİYE MEYDANI’NDA OPERASYON
Dolandırıcı, parayı almak için kandırdığını sandığı vatandaşın belediye meydanına gelmesini istedi. Polisle işbirliği yapan vatandaş, belediye meydanında bulunan bir çay ocağında hazırladığı parayı siyah bir poşet içerisinde verirken operasyon için düğmeye basıldı.

TOPLAM 4 ŞAHIS DAHA YAKALANDI
Suçüstü kıskıvrak yakalanan dolandırıcı, polisler tarafından il emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şahsın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirilirken olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen üç şahıs araçla kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların kullandığı aracın kiralık olduğu öğrenildi. Polis yaşananlara ilişkin çok yönlü soruşturmasına devam ediyor.