Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Topluluğunun düzenlediği “Dünyada, Türkiye'de ve Düzce'de Geleneksel Tıp Uygulamaları ve Akupunkturun Bilimsel Temelleri” başlıklı konferans Düzce Üniversitesi mensupları ve bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.



İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Kaya, Sağlık Bakanlığı Eğitmeni Dr. Mustafa Çiftçi, bir firmanın Genel Başkanı İlhan Sağlam, Karabük Üniversitesi Tıbbi Araştırmalar Kulübü ve Balıkesir Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Topluluğu (GETAT) öğrencileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.



Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının merdiven altından çıkarılması, tamamen sağlıkçılara bırakılması ve bu konuda bilimsel çalışmaların sayısının arttırılmasının gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte; bilimsel çalışmalara dayalı ürünler satan bir firmanın Genel Başkanı İlhan Sağlam, bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’de olan genel sağlık sorunları ve çözüm yollarını anlatan Sağlam, Düzce Üniversitesi ile yaptıkları bilimsel çalışmalara ve ihtisaslaşma konusundaki önemli noktalara değindi.



Sağlam’ın konuşmasından sonra, sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Kaya, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıbbın Tarihi, Önemi ve Etkili Olduğu Hastalıklar” başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaştı.



İl dışından katılım sağlayan Sağlık Bakanlığı Eğitmeni Dr. Mustafa Çiftçi ise yaptığı sunumda, Akupunktur'un Felsefesi, Tarihi ve Tıptaki Yeri’nden bahsederek, akupunkturu gönüllü katılımcılar üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan misafir konuşmacı, katılımcılara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.



Konferans, plaket takdimi yapılması ve fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Haber: C.ÜSTÜNER
 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ