Edinilen bilgilere göre sahte para ile bir marketten alışveriş yaptıkları iddia edilen şüphelinin peşine düşen jandarma ekipleri, yaklaşık bir aydır süren teknik ve fiziki takibin ardından dün sabaha karşı harekete geçmişti. Kaynaşlı merkez, Üçköprü Köyü ve Doğanlı Köyü olmak üzere 3 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen jandarma ekipleri 5 şüpheliyi gözaltına almıştı. İstanbul’dan sahte paraları temin ettikleri iddia edilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise uyuşturucu madde ve kuru sıkı tabanca da ele geçirilmişti. 

Kaynaşlı ilçesinde piyasaya sahte para sürdükleri öne sürülen 5 şüpheli jandarmanın eş zamanlı operasyonuyla şafak vakti gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. 5 şüpheliden biri olan M.D tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı.

Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevkleri esnasında haber ekibimizi “yarım saat sonra çıkacağım seni yakalarım” sözleriyle tehdit eden şahısın iddiası ise 4 buçuk saatlik farkla doğru çıktı. Şahıs aradan geçen 5 saatin ardından serbest bırakıldı.