Olay geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde Yığılca ilçesine bağlı Aksaklar Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti:

“Köyde hayvanlarını otlatan evli ve bir çocuk Annesi Sibel İ. (24) ve aynı köyde yaşayan emekli Orman Muhafaza Memuru Rıza P. arasında hayvanların tarlasına zarar verdiği gerekçesi ile tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından emekli Orman Muhafaza Memuru Rıza P. elindeki balta ile evli ve tek çocuk annesi Sibel İ’ye saldırdı. Saldırıda başından aldığı darbe ile yaralanan Sibel İ. olay yerinde baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından baygın halde bulunan ve vakit kaybedilmeden Yığılca İlçesi Entegre Hastanesi’ne kaldırılan Sibel İ., burada kendisine yapılan ilk müdahalenin ardından, 112 Acil Servis Ambulansı ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaşanan olayın ardından, olay yerinden kaçan emekli Orman Muhafaza Memuru Rıza P. jandarma ekiplerinin köye düzenlediği operasyonda ikametinde gözaltına alındı.”

Rıza P., Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, yaralı Sibel İ’nin durumunun iyi olduğu ve hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin olay ile ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.